PERS

Voor de pers:

Persmap La Muse in dropbox: informatie, actuele persberichten en publicatiefoto's

In de pers:

Over La Muse: De eerste recensie op OpusKlassiek door Aart van der Wal. Interview met Aad van Nieuwkerk op Radio4 in Vrije Geluiden.


“Door een gelukkig toeval hoorde ik Prisma Strijktrio tweemaal achtereen hetzelfde trio van Beethoven spelen. Tweemaal vond de muziek zichzelf al spelend uit (geheim van het ware musiceren), tweemaal was het midden in de roos” (Elmer Schönberger).

“...passie en muzikale intelligentie hand in hand.” (Eindhovens Dagblad)

'Textures', zondag te horen tijdens de Kunstmuziekroute, was een van de hoogtepunten in het festival November Music. (Brabants Dagblad 12/11/2017)

“De drie musici laten met flair hun eigen klankkleur, hun eigen passie hoogtij vieren, zónder de samenhang uit het oor te verliezen” (Leidsch Dagblad)

Het Prisma Trio is werkelijk voortreffelijk op elkaar ingespeeld en het speelplezier spat van het podium af. Niet in de laatste plaats door de bijdragen van de cellist die als spreekstalmeester dienst doet en hoe! Humoristisch, goed verstaanbaar en met interessante details over muziek en componisten. Dit was een feest, puur muzikaal genot! Wat een gedreven  musici waren hier bezig! (Enkhuizen)

”Tijdens elk concert van Prisma Strijktrio valt er dus een nieuwe verrassing te beluisteren…Halvorsen en Weidner hadden beiden alle mogelijkheden uit de kast getrokken…De uitvoering was adembenemend, zowel technisch als muzikaal"  (De Gooi – en Eemlander)

Meer dan vijf kwartier was het publiek ademloos geboeid door deze bijzondere ‘samenspraak’ tussen de musici en de auteur. (Uitgaan en Vrije tijd, Hillegersberg)

Een vreugdevolle punt achter een stralende avond. (Reeuwijk)


over onze cd ‘Voyage’:

Een 10 van Luister

Luister 10


Carine Alders , Luister: 

Al tien jaar gaat het Prisma strijktrio het avontuur aan met publiek, ongebruikelijk repertoire, nieuwe composities en andere kunstdisciplines. Het kleinood ‘Voyage’ is hier de weerslag van: behalve een muzikale reis van Johannes Ockeghem (1410-1497) tot Morris Kliphuis (1986) biedt de uitgave mooie reproducties van het werk van beeldend kunstenaar Sipke Huismans. A.L.Snijders schreef bij de muziek van Albert van Veenendaal vier Zeer Korte Verhalen. De cd opent met het strijktrio van de componerende marineman Jean Cras, een componist die na de serie ‘In zee met Jean Cras’ van Thijs Borger op de Concertzender (nog terug te luisteren) en de uitstekende opname van het Jacques Thibaud Trio (Luister 10) voor de liefhebber toch eigenlijk niet meer onbekend mag zijn. Zijn trio is terecht favoriet bij de musici en de inspiratiebron voor het thema van de cd. Het Prisma trio overtuigt met een vol geluid en swingende ritmes. Een sterk punt voor de hele cd is de balans tussen hoofdlijnen en begeleiding. De eigen bewerking van Ravel’s Ronsard à son âme is bijzonder geslaagd, met Kliphuis’ Space Opera gaat het trio ‘where no man has gone before’. Een spannend werk geïnspireerd op sciencefictionklassiekers als Star Trek en Star Wars. Een van mijn favorieten was ook „’t is Stille” van Dick van der Harst, op een gedicht van Guido Gezelle. Het trio blijkt ook vocaal virtuoos. Het Prisma Trio is een uitstekende reisleider, ook voor de onervaren luisteraar die wel oren heeft naar een avontuur over de grens. Tot slot: alle lof voor het ondernemende initiatief om deze cd in eigen beheer uit te brengen.


Op papier ziet het programma er misschien vreemd uit, maar gaat het klinken, dan gebeurt er wat (…) Daarna ben je alleen maar nieuwsgierig naar wat er nog meer komt. (PS, Nederlands Dagblad)

Platomania:

Het Prisma Strijktrio – dat al tien jaar opvalt met hun verrassende optredens – opent haar debuutalbum met een trio voor viool, altviool en cello van de Franse componist en zeekapitein Jean Cras. Na dit zinderende werk van passie en avontuur, serveert het Prisma Strijktrio vijf wereldpremières en nieuwe strijktrio’s van Morris Kliphuis en Albert van Veenendaal. Het album staat boordevol oude en nieuwe muziek met prachtige kleurrijke dialogen die onverwachte dwarsverbanden leggen met muziek van de oude Vlaamse Meesters, via Ravel naar hedendaagse Nederlandse componisten zoals Dick van der Harst. Bijzonder is het kleurrijke artwork van Sipke Huismans, met bijpassende teksten in het Nederlands en het Engels over de gespeelde werken.

Inspiratie Magazine:

Oude muziek en hedendaagse componisten worden afgewisseld op een manier die volkomen natuurlijk overkomt. Een top-cd van eigen bodem.

📧Contact       © Prisma String Trio 2021