REPERTOIRE

Programma’s 2019:
"Onder de talenten van uw kind zie ik het meest vruchtbare dat een kunstenaar kan bezitten: nieuwsgierigheid”, vertrouwde Maurice Ravel de ouders van Jean Françaix toe.

Een programma vol componisten die op zoek waren naar iets nieuws; Merula, Sweelinck, Beethoven, Cras en Françaix.


Centraal in dit programma staat het strijktrio van Florent Schmitt. Een werk met zo'n unieke lyriek en zulke rijke harmonieën hoor je niet vaak. Het trio stroomt over van expressie en romantiek, en de componist gaat tot het uiterste van de mogelijkheden van de instrumentalisten


Met Folke Nauta, piano en Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Werken van Mozart, Strauss (Richard èn Johann) en de intense, hoogromantische en onterecht vergeten kwintetten van Franz Schmidt voor piano linkerhand, klarinet en strijktrio.


Muzikale reis langs vulkanische oerlandschappen. Een audiovisueel programma met Merijn Bisschops

Werken van Scelsi, Sciarrino, Buckley en Bisschops


Belle époque is een programma vol poëzie, idealisme en dadendrang. We spelen Franse muziek uit de roerige eerste decennia van de vorige eeuw, samen met een wel zeer gedreven gast op pianola: Max ‘Weltemax’ Lakeman


Samen met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer trekken we langs de oevers van de Donau oostwaarts, en ontdekken dat nergens ter wereld rijkere muziek geschreven is.Verhalen van de auteur gaan een samenspraak aan met pianokwartetten van Mozart en Mahler, pianomuziek van Frederico Mompou en het recente strijktrio van Albert van Veenendaal. A. L. Snijders leest voor in een spannende 'remix' met het ensemble, put daarbij uit zijn grote repertoire ZKV’s en schreef speciaal voor dit project vier nieuwe verhalen.

Feestconcert: VOYAGE à la Carte  

Kaart Zuidoost Azië


Dit flexibele programma is zo avontuurlijk als u zelf wilt. Vóór de pauze kiezen wij samen met u uit het klassieke strijktriorepertoire, met speciale aandacht voor werken van onze cd VOYAGE.  

Na de pauze Prisma’s à la Carte Muziekmenu, waarbij het publiek ter plekke mag kiezen wat het wil horen; altijd goed voor een vrolijke sfeer, hilariteit en ontroerende momenten.
>>>>   Ga naar de Prisma Strijktrio Repertoirelijst   <<<<

Contact       © Prisma 2019