Programma’s 2021-2022

🇬🇧Switch to English

Twee heel verschillende Franse werken in ons repertoire zijn ons bijzonder dierbaar; het briljante en uitbundige Trio à cordes van Florent Schmitt en de charmante en ontroerende Suite van 15 miniaturen La Muse ménagère van Darius Milhaud. Die hebben we nu samen in een programma gezet.

Florent Schmitt (1870-1958) Trio à cordes op. 105 (1944)

Darius Milhaud (1892-1974) La Muse ménagère (1944) Vijftiendelige pianosuite bewerkt door: Bob Gilmore, Tim Kliphuis, Petra Griffioen en Marijn van Prooijen

🇬🇧Read more about La Muse in English here.

Met Folke Nauta, piano en Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

We zijn bezig met een groot project rond de fascinerende figuur Paul Wittgenstein, de Weense pianist die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm verloor. Het eerste programma binnen dit project is Wien bleibt Wien, met werken van Mozart, Strauss (Richard èn Johann) en de intense, hoogromantische en onterecht vergeten kwintetten van Franz Schmidt voor piano linkerhand, klarinet en strijktrio.


Bezoek de Engelstalige site voor een compleet verhaal: 

🇬🇧Visit the dedicated Wittgenstein site for a complete overview: Wittgensteinproject.com"Onder de talenten van uw kind zie ik het meest vruchtbare dat een kunstenaar kan bezitten: nieuwsgierigheid”, vertrouwde Maurice Ravel de ouders van Jean Françaix toe.

Een programma vol componisten op zoek naar iets nieuws; Merula, Sweelinck, Beethoven, Cras en Françaix.Verhalen van de auteur gaan een samenspraak aan met pianokwartetten van Mozart en Mahler, pianomuziek van Frederico Mompou en het recente strijktrio van Albert van Veenendaal. A. L. Snijders leest voor in een spannende 'remix' met het ensemble, put daarbij uit zijn grote repertoire ZKV’s en schreef speciaal voor dit project vier nieuwe verhalen.Prisma Strijktrio met pianiste Riko Fukuda en auteur A.L. Snijders

Een van de meest succesvolle projecten van Prisma is de geïnspireerde samenwerking met schrijver A.L. Snijders. Verhalen van de auteur gaan een samenspraak aan met pianokwartetten van Mozart en Mahler, pianomuziek van Frederico Mompou en het recente strijktrio van Albert van Veenendaal.
Overige programma’s & repertoirelijst

📧Contact       © Prisma String Trio 2021